Leefbaar Nederland

Rechtsprogressief vooruit

Het bestuur 

Het bestuur bestaat uit de oprichters van Leefbaar Nederland: Ruben van Druiten (voorzitter) en Natasja Peters (secretaris, penningmeester). Ook zullen beide bestuursleden verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tevens is het bestuur verantwoordelijk voor de kwaliteit van de toekomstige fractie van Leefbaar Nederland.

Team Leefbaar Nederland

Ruben van Druiten

Ruben van Druiten

Geboren op 14 januari 1975 in het veluwse dorp Ede. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in de Edese wijk Veldhuizen en inmiddels ben ik al jaren woonachtig in Bennekom.

Politiek Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in politiek. Geboeid keek ik naar de vele debatten en als zwevende kiezer stemde ik zowel links als rechts. Het was Pim Fortuyn die in 2002 mijn richting in het politieke spectrum aangaf. Deze man liet zien dat de huidige partijen tal van zaken hadden laten liggen en had een verfrissende politieke stijl die veel indruk op mij maakte. In 2005 heb ik het initiatief genomen en heb ik Burgerbelangen Ede opgericht. In 2010 was de eerste zetel een feit en werd ik raadslid in Ede. In 2012 werd ik lokaal uitgeroepen tot politicus van het jaar en in 2014 boekte onze partij winst en sindsdien is Burgerbelangen met twee zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

Leefbaar Nederland voert een politiek op basis van gelijkwaardigheid en is tegen elke vorm van discriminatie, dus ook tegen de zogenaamde positieve variant. Het is belangrijk mensen niet te betuttelen en daadwerkelijk de mensen te integreren. Overigens moet men daar ook niet altijd te zwaarmoedig over doen. Er is ook een positieve kant, want veel nieuwkomers doen het ook erg goed. De berichten in kranten zijn eenzijdig en zelden positief, maar tegelijkertijd ook alarmerend. Het is in ieders belang dat we een prettige samenleving hebben en het is een noodzaak dat we de bestaande problemen serieus nemen.

Doel Het belang van het hebben van onze eigen identiteit en deze uit politieke correctheid steevast negeren leidt tot steeds meer problemen. Onszelf zien als een ‘ruimdenkende’ wereldburger zal uiteindelijk zijn tol eisen. Het gevoel dat autochtone Nederlanders zich niet meer thuis voelen in ons eigen land moet voorkomen worden. Dit leidt namelijk tot een onnodige tweedeling en draagt bij aan onverdraagzaamheid. Dit moet koste wat het kost worden voorkomen. Vanuit mijn rol als voorzitter van Leefbaar Nederland wil ik mij daarvoor persoonlijk inzetten.

Natasja Peters

Natasja Peters

Geboren (15-04-1977) en getogen in Sint-Oedenrode, een dorp in ’t Brabantse land, gelegen in de Meierij van ’s-Hertogenbosch. In het millenniumjaar 2000 ben ik verhuisd naar Ede en tegenwoordig ben ik woonachtig in het mooie Bennekom.

Raadslid In mijn jonge jaren vond ik politiek saai en grijs, maar het was Pim Fortuyn die mij dichterbij de politiek bracht, vooral omdat hij het levendig wist te maken. Ik besefte dat je er zelf kleur aan moet geven. Vervolgens ben ik de lokale politiek ingerold door de oprichting van een eigen lokale partij in 2005, Burgerbelangen Ede. Sinds 2010 is deze partij actief in de gemeenteraad van Ede en in 2014 is de fractie gegroeid van één naar twee zetels.

Doel Nu dan ook een sprong in het diepe naar de landelijke politiek. Het was niet mijn ambitie, maar onder andere door het lokale asieldebat en de gebeurtenissen van afgelopen zomer in Europa ben ik ervan overtuigd dat het tijd is om verder te kijken dan puur lokaal. Ik wil de vrijheden in ons land bewaren voor onze toekomstige generaties. Onze vrijheden zijn namelijk niet meer vanzelfsprekend. Ik refereer dan aan de recente aanslagen, die ook vaker in Europa plaatsvinden, waarbij de politieke islam telkens leidend is. De mislukte integratie, die nog immer ontkend wordt, ook al kan men er door de recente gebeurtenissen in bijvoorbeeld Turkije niet meer omheen, moet aangepakt worden. Een scherp integratiebeleid, daar pleit ik voor. Tegelijkertijd kan ik gelukkig ook constateren dat het niet allemaal kommer en kwel is. Vrouwen, ook van allochtone afkomst, zijn bijvoorbeeld sterk vertegenwoordigd op de universiteiten. Kortom er is gelukkig ook perspectief. Toch constateer ik dat er een tweedeling ontstaat, waarbij een grote groep zich afkeert van onze westerse samenleving. Hier moet de overheid mee aan de slag! Emancipatie is een groot goed en tegenwoordig eigenlijk vanzelfsprekend en dat wil ik graag zo houden. Het kan niet zijn dat we dit allemaal opnieuw moeten gaan doormaken, omdat we grote groepen mensen binnen laten in Nederland, die zulks niet waarderen en dit ook niet accepteren. Dit geldt ook voor homo-acceptatie.

Ik ben vrij praktisch en rustig van aard en naast de functie van raadslid zorg ik ervoor dat alles reilt en zeilt binnen de lokale partij. Bij Leefbaar Nederland ben ik tevens bestuurslid en zal ik mede de selectie van kandidaten doen en mezelf ook verkiesbaar stellen. Het zou mooi zijn als beide partijen deel zullen blijven uitmaken van het politieke spectrum en dat in Nederland de eigen inwoners weer op nummer 1 komen te staan!